U bent op de site van muurvochtverwijdering.nl

Gezonder leefklimaat, lagere stookkosten? Het kan en we regelen het graag voor u.

Op deze pagina uitleg over hoe u energie bespaart en tegelijk uw gezondheid beschermt.

Beter en gezonder leefklimaat

In een vochtige omgeving gedijen schimmels en huisstofmijten en kunnen ernstige schade brengen aan uw gezondheid. Schimmels verspreiden miljoenen sporen door de lucht en dit geeft een toename van luchtwegklachten (hoesten, oog- en neusklachten)
Bewoners van vochtige woningen, hebben ongeveer 25 procent meer gezondheidsklachten.
Ook ander vochtminnend ongedierte kan overlast geven zoals zilvervisjes en pissebedden. Verder  kunnen huiszwammen zich op houten delen vestigen met alle gevolgen van dien.
Ook is bekend dat de klachten van Reumapatiënten toe kunnen nemen bij een hoge luchtvochtigheid in huis.

Onnodig hoog energie verbruik

Vochtige muren zijn mede oorzaak van energie verlies. Door de vochtige muren ontstaat een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor voelt een ruimte koud en klam aan, zelfs als er voldoende wordt verwarmd en geventileerd. Warmte-isolatie wordt een bijkomstig probleem, omdat muren door het vocht aanzienlijk minder isoleren dan in droge toestand.

Vereniging Eigen Huis over vocht in huis

Wat u kunt doen om de luchtvochtigheid in uw huis te verlagen (bron: VEH):

Minder stoken / energie verbruiken? Pas op met vocht

Door de hoge energieprijzen gaat de verwarming bij veel huishoudens een paar graden lager en blijven de ramen en ventilatieroosters zo veel mogelijk dicht. Door onvoldoende ventilatie in combinatie met een lage temperatuur kan schimmel ontstaan. Ventilatie voorkomt dit probleem. Zet de ventilatieroosters en ramen af en toe open waardoor de lucht in huis wordt ververst. Verwarm daarnaast je huis tot minimaal 18 graden Celsius en laat de temperatuur ’s nachts niet verder dalen dan 15 graden Celsius om vochtplekken te voorkomen.(Bron: VEH)